Vuoden yhteisöteko 2023 on Asenne ry

Sara Palanen (vas.), Jessica Vanhatalo, Sera Vaahtera, Topias Tuomi ja Tommi Syrjänpää vastaanottivat Vuoden Yhteisöteko -palkinnon Asenne ry:n puolesta. Kuva Lassi Puhtimäki.


Vuoden yhteisöteko -palkinnon saajaksi valittiin Asenne ry.  


Paula ja Harri Vigilant laittoivat vuonna 2019 alkuun toiminnan, jossa apu ja avun tarvitsijat kohtaavat. Vapaaehtoispohjalta käynnistyi Asenne ry, jossa ei hyssytellä eikä arkailla, vaan moninaiset tilanteet kohdataan asenteella “Tästä selvitään. 

Asenne ry kerää tukea yrityksiltä ja yksityisiltä ja toisaalla auttaa nii, jotka tarvitsevat. Asenne ry liikkuu joustavasti tilanteissa ja etsii käytännöllisiä ratkaisuja. Tarvittaessa ollaan yhteydessä viranomaisiin, kuten oppilaitokset, lastensuojelu, sosiaalitoimi tai rikosseuraamuslaitos, ja yhdessä mietitään, miten toimia paremman tulevaisuuden saamiseksi. 

Apu on konkreettista, säännöllistä ja ennaltaehkäisevää. Toiminta painottuu aikuisiin nuoriin, mutta sen vaikutus ulottuu monenikäisiin, lapsista vanhuksiin. Asenne ry:n lahjoitusvaroin aikaansaadulla Bensiksellä korjataan mopoja ja soitetaan musaa, leivotaan kuppikakkuja tai vaan vietetään aikaa. Ennen kaikkea, Bensiksellä opetellaan yhdessä oikeaa asennetta elämään.

Täältä voit kuunnella Asenne Ry:n Paulan ja Harrin kertovan toiminnasta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuoden yhteisöteko -palkinnon ehdokkaat

Forssa100 -vuonna jaetaan Vuoden yhteisöteko -palkinto

Forssan kaupungin kulttuuripalkinnon 2022 saajaksi ehdolla: